kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
09.02.2021.
Što nam donosi 2021. godina - godina Bika pročitajte u pregledu godine
29.01.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2021. godine saznajte više...
10.09.2020.
Za vrijeme trajanja pandemije radimo kozultacije putem Skypa i e-maila.
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Zvuk

Zvuk ima yang karakteristike i dobar je chi aktivator. Ugodan zvuk može osnažiti prostor i trenutno popraviti naše raspoloženje. Zvuk ima i iscjeljujuća svojstva. Neugodni zvukovi poput bučnog frižidera ili klima uređaja, promet i drugi vanjski zvukovi mogu štetno djelovati na naš nervni sustav. Za ublažavanje neugodnih zvukova koje ne možemo ukloniti možemo koristiti CD sa zvukovima prirode (pjev ptica, zvukovi oceana) ili new-age glazbu. Također je povoljna i sobna fontana koja će zvukom padajuće vode imati smirujući efekt. Ako živite u kući ili imate terasu, koristite biljke kao zelenu barijeru za ublažavanje buke.


Kao aktivatori energije i lijekovi za nepravilnosti u strujanju energije koriste se vjetrena zvona. Ona od bambusa i metala trebaju imati šuplje cijevi. Osim njih postoje i zvona od kristala ili keramike. Materijal od kojeg je vjetreno zvono izrađeno i broj cijevi ovisi o kompasnoj orijentaciji prostorije. Vjetrena zvona se najčešće koriste za korekciju kretanja energije – na primjer u hodnicima i stubištima za usporavanje i preusmjeravnje, kad se nekoliko vrata nalazi jedna nasuprot drugih, te u mrtvim kutevima za pokretanje energije. Može se postaviti i iznad vrata kako bi zazvonilo prilikom otvaranja.


Lijepa glazba je također dobar aktivator chia. Ako ste cijeli dan odsutni iz svog doma, u njemu mogu zbog tišine prevladavati yin karakteristike. Stoga se preporučuje upaliti radio.