kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
11.02.2019.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2018.
U ponudi su feng shui poklon bonovi po prigodnim cijenama.
02.12.2017.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2017.
Pročitajte feng shui pravila za blagdansko ukrašavanja doma.
02.12.2017.
Za sve one koje unaprijed hvata panika zbog blagdanskih kila predlažemo članak korisno je znati
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Zvuk

Zvuk ima yang karakteristike i dobar je chi aktivator. Ugodan zvuk može osnažiti prostor i trenutno popraviti naše raspoloženje. Zvuk ima i iscjeljujuća svojstva. Neugodni zvukovi poput bučnog frižidera ili klima uređaja, promet i drugi vanjski zvukovi mogu štetno djelovati na naš nervni sustav. Za ublažavanje neugodnih zvukova koje ne možemo ukloniti možemo koristiti CD sa zvukovima prirode (pjev ptica, zvukovi oceana) ili new-age glazbu. Također je povoljna i sobna fontana koja će zvukom padajuće vode imati smirujući efekt. Ako živite u kući ili imate terasu, koristite biljke kao zelenu barijeru za ublažavanje buke.


Kao aktivatori energije i lijekovi za nepravilnosti u strujanju energije koriste se vjetrena zvona. Ona od bambusa i metala trebaju imati šuplje cijevi. Osim njih postoje i zvona od kristala ili keramike. Materijal od kojeg je vjetreno zvono izrađeno i broj cijevi ovisi o kompasnoj orijentaciji prostorije. Vjetrena zvona se najčešće koriste za korekciju kretanja energije – na primjer u hodnicima i stubištima za usporavanje i preusmjeravnje, kad se nekoliko vrata nalazi jedna nasuprot drugih, te u mrtvim kutevima za pokretanje energije. Može se postaviti i iznad vrata kako bi zazvonilo prilikom otvaranja.


Lijepa glazba je također dobar aktivator chia. Ako ste cijeli dan odsutni iz svog doma, u njemu mogu zbog tišine prevladavati yin karakteristike. Stoga se preporučuje upaliti radio.