kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC TRAVANJ

Dragi prijatelji,

početkom proljeća dolazi do energetskih promjena - nakon vladavine elementa voda sada se nalazimo u periodu elementa drvo. Ovaj element povezujemo s kretanjem energije kojeg opisujemo kao širenje - baš poput krošnje stabla koja se počinje širiti na sve strane.


Iako se većina ljudi veseli proljeću i toplijim danima, na žalost mnogi ovaj prijelaz energija ne podnosi najbolje. U medijima se to najčešće naziva proljetni umor.

Mnogi iskušavaju probleme sa spavanjem (bilo u obliku nesanice, bilo kao pretjerana potreba za spavanjem), bezvoljnost, malaksalost, umor, razdražljivost, pad vitalne energije.

Kako si možemo pomoći? Što napraviti da lakše

prođemo kroz energetske promjene i prebrodimo simptome koje one uzrokuju na naše fizičko i mentalno zdravlje? Feng shui naravno ne može izliječiti malodušnost i druge simptome, ali može stvoriti okružje koje će potaknuti našu životnu energiju. Stoga uz prirodne izvore vitamina i antioksidansa kao što su citrusi, jabuke te ostalo voće i povrće predlažem da unesete i sitne preinake u svoj dom.


Kao što je već i znanstveno dokazano, boje snažno djeluju na naše psihofizičko stanje. Stoga ih možemo uspješno koristiti za smanjenje negativnih raspoloženja i bezvoljnosti.

Tri boje koje nam mogu značajno popraviti raspoloženje su crvena, žuta i zelena. Zašto baš te

boje? Feng shui je drevno znanje koje je nastalo proučavanjem prirode i okoliša, pa i ovaj savjet svoje korijene ima upravo u prirodi. Boje povezujemo s njihovim prirodnim izvorom i porukom koju nam taj izvor daje.


Tako na primjer Sunce percipiramo kao žuto, tako nam ono izgleda dok ga gledamo sa Zemlje. Zbog toga nam žuta boja šalje snažnu poruku svjetlosti i sjaja.

Sunčeva svjetlost potiče stvaranje hormona dobrog raspoloženja koji nam omogućuje da žutu boju poistovjećujemo s optimizmom.

I bez da nam itko to kaže, svi instinktivno nakon zime pokušavamo što više vremena provoditi na sunčevoj svjetlosti, kafići postavljaju terase a klupice u parkovima su pune. Odmah se osjećamo bolje, pozitivno, kažemo da smo se napunili energijom.


U prirodi najveći broj cvjetova je crvene boje i to ne bez razloga. Žarka crvena privlači ptice i kukce koji oprašuju cvjetove.

Od svih boja u vidljivom dijelu spektra, crvena je najuočljivija (pitajte bilo kojeg markentiškog stručnjaka i

dizajnera s kojom bojom će najlakše privući pažnju kupaca i svi će odabrati crvenu). Crvena šalje poruku koja nas potiče na akciju, potiče uzbuđenje i entuzijazam. Ova boja je u našoj podsvjesti povezana s dinamikom i kretanjem.

Pigment koji daje obojenje većini biljaka – klorofil – zelene je boje. Klorofil sadrži enzim koji potiče rast i razvoj. Kako u proljeće sve počinje rasti, širiti se i razvijati, tako je zelena boja mladih listova i trave izrazito poticajna.
Zelena se povezuje s rastom i obnovom te je neophodna za poticnaje našeg duha i pozitivnog raspoloženja.


Stoga se svakako preporučuje unijeti svježu zelenu, žutu i crvenu boju u dom - naravno ovakve promjene je dovoljno napraviti kroz detalje.
Stavite vazu s cvijećem ovih boja na vidljivo mjesto, ukrasne jastuke u žutim, crvenim i zelenim tonovima na omiljeno mjesto za sjedenje, zamjenite okvire za fotografije ili stolnjake te na bilo koji drugi način dodajte ove stimulirajuće boje u svoj dom.


Do svibnja vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš