kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
16.03.2020.
Za vrijeme trajanja karantene radimo kozultacije putem Skypa i e-maila.
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC SRPANJ

Dragi prijatelji,

prije nekoliko dana ušli smo u ljeto - iako su prvi dani bili kišni i hladni sada se sve više privikavamo na najtopliji period u godini. Kako se u feng shuiu svako godišnje doba povezuje s jednim od pet elemenata, u savjetu za mjesec srpanj reći ćemo nešto o vatri - vladajućem elementu u narednim mjesecima.

 


Od svih pet elemenata vatra ima najizraženije yang karakteristike. Stoga s njom trebamo biti oprezni i nikada ju u svoj prostor nije povoljno unositi u velikim količinama kako ne bi došlo do pretjerano yang uređenja. U feng shuiu se kaži da vatri trebamo pristupati s velikim poštovanjem, koristiti ju umjereno i na pravi način.Karakteristika vatre je velika snaga pa će pravilno primjenjen element vatra pridonjeti dobroj sreći, povoljnim prilikama, uspjehu, priznanju i kretanju prema naprijed.

Ukoliko imate dojam da ste zapeli na mjestu, nemate ciljeve ili ih često mijenjate, ovisni ste o tuđem mišljenju, bezvoljni ste ili apatični te iskušavate permanentnu nesigurnost, tada je period vladavine vatre pravo vrijeme da iskoristite moć ovog elementa za svoju dobrobit.


Kako ćemo unijeti vatru u prostor? Ovom elementu pripadaju crvena, roza i narančasta boja; od oblika poželjni su trokut, šiljak, zvijezda, piramida; materijali koji predstavljaju vatru su svi umjetni materijali. Također možemo koristiti svijeće, aroma lampice, rasvjetu, kamin te sunce i suncokrete.Područje doma odn. poslovnog prostora u kojem vlada vatra je jug - stoga pogledajte kako je uređeno južno područje na nivou cijelog prostora, te u svakoj prostoriji zasebno.

Ukoliko je jug zatrpan neredom tada se u njemu stvara ustajala energija koja dovodi do nemogućnosti postavljanja kvalitetne ciljne strukture i slabog ugleda. Stoga dobro počistite te dijelove doma, maknite sve potrgane i neispravne predmete i stavite nekoliko aktivatora koji će pojačati djelovanje vatre.


Vjerujem da ćete lako pronaći nekoliko aktivatora koji imaju karakteristike vatre - na primjer ogledalo u obliku sunca, stolnjak ili zavjese u boji vatre, nekoliko svijeća ili aroma lampica (nemojte zaboraviti često ih upaliti) te lijepa lampa koju ćete redovno držati upaljenu. Budući da se vatra hrani drvom, u jug je uvijek dobro staviti biljke, naročito one visokog rasta.Ovako uređen prostor doprinjet će strujanju svježe snažne energije kroz vaš dom - energije koja će donjeti uspjeh i priznanje svim stanarima.


Do kolovoza vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš