kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
11.02.2019.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2018.
U ponudi su feng shui poklon bonovi po prigodnim cijenama.
02.12.2017.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2017.
Pročitajte feng shui pravila za blagdansko ukrašavanja doma.
02.12.2017.
Za sve one koje unaprijed hvata panika zbog blagdanskih kila predlažemo članak korisno je znati
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC SRPANJ

Dragi prijatelji,

prije nekoliko dana ušli smo u ljeto - iako su prvi dani bili kišni i hladni sada se sve više privikavamo na najtopliji period u godini. Kako se u feng shuiu svako godišnje doba povezuje s jednim od pet elemenata, u savjetu za mjesec srpanj reći ćemo nešto o vatri - vladajućem elementu u narednim mjesecima.

 


Od svih pet elemenata vatra ima najizraženije yang karakteristike. Stoga s njom trebamo biti oprezni i nikada ju u svoj prostor nije povoljno unositi u velikim količinama kako ne bi došlo do pretjerano yang uređenja. U feng shuiu se kaži da vatri trebamo pristupati s velikim poštovanjem, koristiti ju umjereno i na pravi način.Karakteristika vatre je velika snaga pa će pravilno primjenjen element vatra pridonjeti dobroj sreći, povoljnim prilikama, uspjehu, priznanju i kretanju prema naprijed.

Ukoliko imate dojam da ste zapeli na mjestu, nemate ciljeve ili ih često mijenjate, ovisni ste o tuđem mišljenju, bezvoljni ste ili apatični te iskušavate permanentnu nesigurnost, tada je period vladavine vatre pravo vrijeme da iskoristite moć ovog elementa za svoju dobrobit.


Kako ćemo unijeti vatru u prostor? Ovom elementu pripadaju crvena, roza i narančasta boja; od oblika poželjni su trokut, šiljak, zvijezda, piramida; materijali koji predstavljaju vatru su svi umjetni materijali. Također možemo koristiti svijeće, aroma lampice, rasvjetu, kamin te sunce i suncokrete.Područje doma odn. poslovnog prostora u kojem vlada vatra je jug - stoga pogledajte kako je uređeno južno područje na nivou cijelog prostora, te u svakoj prostoriji zasebno.

Ukoliko je jug zatrpan neredom tada se u njemu stvara ustajala energija koja dovodi do nemogućnosti postavljanja kvalitetne ciljne strukture i slabog ugleda. Stoga dobro počistite te dijelove doma, maknite sve potrgane i neispravne predmete i stavite nekoliko aktivatora koji će pojačati djelovanje vatre.


Vjerujem da ćete lako pronaći nekoliko aktivatora koji imaju karakteristike vatre - na primjer ogledalo u obliku sunca, stolnjak ili zavjese u boji vatre, nekoliko svijeća ili aroma lampica (nemojte zaboraviti često ih upaliti) te lijepa lampa koju ćete redovno držati upaljenu. Budući da se vatra hrani drvom, u jug je uvijek dobro staviti biljke, naročito one visokog rasta.Ovako uređen prostor doprinjet će strujanju svježe snažne energije kroz vaš dom - energije koja će donjeti uspjeh i priznanje svim stanarima.


Do kolovoza vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš