kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC SIJEČANJ

Dragi prijatelji,

Dani slavlja, blagdana i dočeka 2011. godine su iza nas, a već se možemo početi pripremati za novu proslavu - doček kineske Nove godine. Prvi dan kineske nove godine je 03. veljače, odn. proslava dočeka je u noći s 02. na 03. veljače. Stoga sam u ovomjesečnom savjetu napisala nekoliko uputa za pripremu doma prije nego kročimo u godinu Zeca. Osim toga možete pročitati savjete o korištenju slike planine za jačanje stabilnosti u karijeri.

 

 


Proslava kineske Nove godine stavlja naglasak na obitelj i dom te uređenje koje će donijeti pregršt dobre sreće svim stanarima . Stoga se cijeli dom pažljivo i detaljno čisti kako bi se uklonila stara i ustajala energija, te napravio prostor za novu i svježu yang energiju.

Ukoliko nemate vremena za ovakvo detaljno čišćenje, onda barem posvetite dodatnu pažnju kuhinji budući da je ona simbol dobrog zdravlja i prosperiteta obitelji.

U svoj dom, pa i radni prostor ukoliko je moguće, stavite zdjele s velikim lijepim narančama, te razno drugo voće, orahe, bademe i suho voće.Kako bi osigurali prosperitet i blagostanje u 2011. godini, preporučuje se napraviti još nekoliko priprema. Platite sve račune i otplatite sve dugove ukoliko možete. Ako je dug ili kredit velik, tada u ovom mjesecu platite nešto veću ratu nego što je određena jer to simbolizira vašu snažnu namjeru za napredak i izlazak iz dugova.
Također je povoljno Novu godinu dočekati punog novčanika. Pri tome nije nužno da je u njemu velik iznos, nego da je puno novčanica i kovanica.

 

Ali, maknimo se malo od proslava i dočeka raznih Novih godina - vratimo se u svakodnevnu realnost u kojoj je godina Tigra donjela puno prevrata, neočekivanih raspleta i događaja. U takvim trenucima mnogi traže sigurnost, stabilnost i ne snalaze se najbolje u stalnim nočekivanim situacijama. Za pomoć možemo pozvati jedan feng shui aktivator koji se lako može uklopiti u svaki prostor - sliku planine.

 


Vjerujem da ste prateći ovu rubriku već naučili da za svaki aktivator u feng shuiu postoje određena pravila - tako je i sa slikom planine. Pogledajmo na što je potrebno obratiti pažnju prilikom njenog postavljanja, te kako bi planina trebala izgledati.

Planina treba izgledati močno, veliko, snažno. Stoga blagi brežuljci nisu povoljni. Nabavite sliku planine koja je velika, ali ne smije djelovati opasno, s oštrim vrhovima. Planina može imati snijeg, ali ukoliko će biti iza vaših leđa dok sjedite za radnim stolom tada obavezno mora biti bez snijega, jezera ili bilo kojeg drugog prikaza vode. Ukoliko imate vodu iza leđa, to jako loše djeluje na karijeru.


Sliku planine je najpovoljnije staviti na zid iza svojih leđa ukoliko se radi o radnom prostoru. Inače je povoljno staviti planinu u sjeverni dio prostora. U feng shuiu za radne prostore jako je bitno osigurati dobru podršku iza leđa. Stoga nije dobro iza leđa imati ulaz, prozore ili prolaz.

Najpovoljnije je da iza leđa imate zid, a na njemu sliku planine. Ona će dati podršku i zaštitu vašoj karijeri. Nije dobro sjediti tako da gledamo u sliku planine jer ćete imati stalne konflikte, veliki napor za ostvarivanje ciljeva i velike prepreke u poslu.

Do veljače vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš