kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
16.03.2020.
Za vrijeme trajanja karantene radimo kozultacije putem Skypa i e-maila.
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC RUJAN

Dragi prijatelji,

nakon sezone godišnjih odmora polako se vraćamo svakodnevnom ritmu. Dani su postali nešto kraći, temperature su niže i pred nama je prekrasan mjesec kojeg u narodu zovu bablje ljeto. Vjerujem da će mnogi koristiti svaku priliku da još malo uživaju u prirodi i na svježem zraku.

Dok se vraćamo na posao i svakodnevne obaveze, naši školarci i studenti započinju novu školsku godinu. Bez obzira o kojoj dobi djece se radi, opća feng shui pravila možemo primjeniti kako bismo im omogućili poticajan prostor za učenje.

 


Rujan je pravo vrijeme za preuređenje dječje sobe. Vrućine su prošle te s manje napora možemo očistiti sobu mlađih članova obitelji od nereda, dok stariju djecu i studente možete uključiti u pospremanje.
Nakupljen nered je veliki neprijatelj pravilnog strujanja energije kroz prostor. Uklonite svu staru i preraslu odjeću, igračke i knjige.

Nanesite svježi sloj boje na zidove i razveselite dijete nekim novim detaljem – to može biti vesela vješalica za odjeću, nove

zavjese, prekrivač za krevet, vreća od eko kože za sjedenje, nove posude za olovke i pisaći pribor… u svim trgovačkim centrima možemo pronaći zaista velik izbor ovakvih ukrasa posebno dizajniranih za dječje sobe. U periodu odrastanja ukus i interesi se često mijenjaju, stoga potaknite djecu da razmisle o svim posterima, knjigama, figuricama i ostalim predmetima koje ima u sobi - jesu li mu zaista i dalje bitni ili želi promjenu.Provjerite da li je radni stol odgovarajuće veličine. U feng shuiu se stolu pridaje velika pažnja. Ako je on prevelik, dijete se može osjećati pritisnuto obavezama. Premalen stol može ometati očitovanje naučenog. Kad je radni stol nestabilan, dijete će biti nesigurno u svoje znanje.
Osim veličine, bitna je i pozicija stola. Svakako se preporučuje postaviti ga blizu prozora (zbog prirodne rasvjete), ali tako da dijete može vidjeti ulaz u sobu dok uči. U suprotnome javit će se nesigurnost i pad koncentracije. Kako biste to spriječili, postavite neki sjajni predmet (na primjer stolnu lampu sa sjajnom metalnom površinom) u kojem će se odražavati ulaz.


Do loše koncentracije još dovode i figurice, igračke te razne druge sitnice poslagane na radnom stolu. Naučite svojeg đaka kako je to prostor za učenje, a ne za igru. Pored stola stavite oglasnu ploču i na nju raspored sati, termine slobodnih aktivnosti i slične podsjetnike. Posteri, fotografije i razglednice na zidu oko stola odvlače pažnju i ometaju učenje.


Sjeveroistočni kut dječje sobe pripada osmoj kući koju povezujemo sa znanjem, mudrosti i učenjem. Stoga je on jedan od najbitnijih kuteva i njegovom uređenju se pristupa s posebnom pažnjom.

Provjerite postoji li nered u tom dijelu sobe, jer će on baš u ovom dijelu imati posebno negativan utjecaj na uspjeh u školi odnosno fakultetu.

Postavite u sjeveroistočni kut policu za knjige te figuricu kornjače, nekoliko velikih kamena koje dijete samo pronađe i odabere u prirodi, te mali globus. Ove predmete možete postaviti i na sjeveroistočni dio stola


Svim školarcima i studentima želim puno uspjeha i odličnih ocjena.

Do listopada vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš