kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
11.02.2019.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2018.
U ponudi su feng shui poklon bonovi po prigodnim cijenama.
02.12.2017.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2017.
Pročitajte feng shui pravila za blagdansko ukrašavanja doma.
02.12.2017.
Za sve one koje unaprijed hvata panika zbog blagdanskih kila predlažemo članak korisno je znati
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC PROSINAC

Dragi prijatelji,

Godina Tigra se bliži kraju - još samo dva mjeseca dijele nas od godine zlatnog Zeca. Tigar je donio mnogo previranja, puno je toga izašlo na površinu, kako u našim životima tako i na globalnom planu. U godini Tigra malo će toga ostati neraščišćeno, iako rezultat nije uvijek onakav kakvog smo željeli. Ovo je godina u kojoj su na površinu izašle mnoge afere u našem gospodarstvu i na političkoj sceni, a ovih dana svijet se zabavlja čitajući WikiLeaks.

 


Pred nama je mjesec u kojem se pripremamo za blagdane i doček Nove godine. Završavamo poslove, zaključujemo godinu, a mnogi koriste ovo doba za rekapitulaciju i izradu planova kako bi 2011. godina bila što uspješnija.

Također u prosincu se više družimo, izlazimo, posjećujemo rodbinu i prijatelje. Iako je životni tempo brz te nam posao i svakodnevne obaveze uzimaju jako puno vremena, potrebno je odvojiti vrijeme za zabavu i drage ljude.

Stoga ću ove godine u savjetu za prosinac umjesto standardnih pravila za blagdansko ukrašavanje doma napisati nekoliko bitnih feng shui savjeta za jačanje prijateljstva te životnog zadovoljstva. Ukoliko ste propustili savjete vezane uz Božić i Novu godinu, možete ih pročitati ovdje.Ukoliko želite poboljšati svoj društveni život, obnoviti prijateljstva ili steći nova te povećati posjete u svoj dom, tada je potrebno da pažljivo pregledate sjeverozapadni dio svojeg doma.

Sjeverozapadno polje u feng shuiu nazivamo "pomagači".

Pomagači su naši prijatelji, ali i poznanici, poslovni suradnici, kolege, osobe koje rade za nas (npr. žena koja nam pegla ili čisti dom) ali i nevidljivi pomagači - sjeverozapad je idealno mjesto za postavljanje kućnog oltara, religijskih predmeta te literature koju su napisali naši uzori.


Sjeverozapad treba davati dojam gostoljubivosti, otvorenosti i dobronamjernosti.

Stoga ga dobro očistite od nereda, maknite sve neispravne i potrgane predmete, nemojte u ovom dijelu doma gomilati ono što ne koristite i nije vam potrebno - sav taj nered otežava cirkuliranje svježe energije te uzrokuje stvaranje ustajale energije koja dovodi do statičnosti, umora, iscrpljenosti i nedostatka novih prilika.

Ustajala energija će donjeti veliku prazninu u vaš društveni život, te su mogući periodi usamljenosti i malodušnosti. Također je poželjno pregledati i očistiti od nereda sjeverozapadni dio svake prostorije.


Kad ste uklonili sve ono što može sprječiti dotok svježe yang energije u područje prijateljstva, poželjno je staviti i nekoliko feng shui aktivatora. Muzička linija, radio ili cd-player doprinjet će aktivaciji energije. Osim muzike, poželjni su svjetlucavi predmeti napravljeni od bilo kojeg metala.

Sjeverozapadno polje ukrasite fotografijama prijatelja - neka na slikama budu samo vama dragi ljudi, po mogućnosti snimljeni na nekoj zabavi, proslavi ili izletu. Stavite fotografije u lijepe okvire napravljene od metala, ili zlatne odn. srebrne boje. U feng shuiu se prakticira još jedan aktivator društvenog života, a to je malo okruglo ogledalo u metalnom okviru postavljeno u sjeverozapadni dio doma ili dnevnog boravka. Osim metalnog okvira, povoljni su i okviri zlatne, srebrne ili bijele boje.


Ispunite sjeverozapadni kut uspomenama s veselih događaja, fotografijama dragih ljudi i pozitivnim prikazima prijateljstva.

U ovaj dio stana nije povoljno stavljati puno svijeća i aroma lampice jer oni simboliziraju element vatra koji negativno djeluje na vladajući element sjeverozapada - metal.

Osim vatre, nije poželjan niti element voda pa ukoliko u području sjeverozapada imate akvarij, sobnu fontanu ili slike na kojima je prikazana voda, premjestite ih na sjever ili jugoistok.

I na kraju dodajte nekoliko kristala ili kamenčiča kako biste ojačali element zemlja - element koji hrani i aktivira metal.

 

Do siječnja vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš