kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC PROSINAC

Dragi prijatelji,

Godina Tigra se bliži kraju - još samo dva mjeseca dijele nas od godine zlatnog Zeca. Tigar je donio mnogo previranja, puno je toga izašlo na površinu, kako u našim životima tako i na globalnom planu. U godini Tigra malo će toga ostati neraščišćeno, iako rezultat nije uvijek onakav kakvog smo željeli. Ovo je godina u kojoj su na površinu izašle mnoge afere u našem gospodarstvu i na političkoj sceni, a ovih dana svijet se zabavlja čitajući WikiLeaks.

 


Pred nama je mjesec u kojem se pripremamo za blagdane i doček Nove godine. Završavamo poslove, zaključujemo godinu, a mnogi koriste ovo doba za rekapitulaciju i izradu planova kako bi 2011. godina bila što uspješnija.

Također u prosincu se više družimo, izlazimo, posjećujemo rodbinu i prijatelje. Iako je životni tempo brz te nam posao i svakodnevne obaveze uzimaju jako puno vremena, potrebno je odvojiti vrijeme za zabavu i drage ljude.

Stoga ću ove godine u savjetu za prosinac umjesto standardnih pravila za blagdansko ukrašavanje doma napisati nekoliko bitnih feng shui savjeta za jačanje prijateljstva te životnog zadovoljstva. Ukoliko ste propustili savjete vezane uz Božić i Novu godinu, možete ih pročitati ovdje.Ukoliko želite poboljšati svoj društveni život, obnoviti prijateljstva ili steći nova te povećati posjete u svoj dom, tada je potrebno da pažljivo pregledate sjeverozapadni dio svojeg doma.

Sjeverozapadno polje u feng shuiu nazivamo "pomagači".

Pomagači su naši prijatelji, ali i poznanici, poslovni suradnici, kolege, osobe koje rade za nas (npr. žena koja nam pegla ili čisti dom) ali i nevidljivi pomagači - sjeverozapad je idealno mjesto za postavljanje kućnog oltara, religijskih predmeta te literature koju su napisali naši uzori.


Sjeverozapad treba davati dojam gostoljubivosti, otvorenosti i dobronamjernosti.

Stoga ga dobro očistite od nereda, maknite sve neispravne i potrgane predmete, nemojte u ovom dijelu doma gomilati ono što ne koristite i nije vam potrebno - sav taj nered otežava cirkuliranje svježe energije te uzrokuje stvaranje ustajale energije koja dovodi do statičnosti, umora, iscrpljenosti i nedostatka novih prilika.

Ustajala energija će donjeti veliku prazninu u vaš društveni život, te su mogući periodi usamljenosti i malodušnosti. Također je poželjno pregledati i očistiti od nereda sjeverozapadni dio svake prostorije.


Kad ste uklonili sve ono što može sprječiti dotok svježe yang energije u područje prijateljstva, poželjno je staviti i nekoliko feng shui aktivatora. Muzička linija, radio ili cd-player doprinjet će aktivaciji energije. Osim muzike, poželjni su svjetlucavi predmeti napravljeni od bilo kojeg metala.

Sjeverozapadno polje ukrasite fotografijama prijatelja - neka na slikama budu samo vama dragi ljudi, po mogućnosti snimljeni na nekoj zabavi, proslavi ili izletu. Stavite fotografije u lijepe okvire napravljene od metala, ili zlatne odn. srebrne boje. U feng shuiu se prakticira još jedan aktivator društvenog života, a to je malo okruglo ogledalo u metalnom okviru postavljeno u sjeverozapadni dio doma ili dnevnog boravka. Osim metalnog okvira, povoljni su i okviri zlatne, srebrne ili bijele boje.


Ispunite sjeverozapadni kut uspomenama s veselih događaja, fotografijama dragih ljudi i pozitivnim prikazima prijateljstva.

U ovaj dio stana nije povoljno stavljati puno svijeća i aroma lampice jer oni simboliziraju element vatra koji negativno djeluje na vladajući element sjeverozapada - metal.

Osim vatre, nije poželjan niti element voda pa ukoliko u području sjeverozapada imate akvarij, sobnu fontanu ili slike na kojima je prikazana voda, premjestite ih na sjever ili jugoistok.

I na kraju dodajte nekoliko kristala ili kamenčiča kako biste ojačali element zemlja - element koji hrani i aktivira metal.

 

Do siječnja vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš