kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Spavaća soba

Kad je chi spavaće sobe harmoničan, on doprinosi da članovi obitelji uživaju u sretnim međusobnim odnosima punim podrške i razumijevanja. Zdravlje će biti dobro i zasigurno neće dolaziti do razvoda. Za postizanje dobrog feng shuia sve treba biti u ravnoteži, simetriji i harmoniji. Uklonite iz sobe sve što se protivi tome. Spavaća soba treba biti namještena sa što manje stvari, a svakako ne bi u njoj trebale biti stvari za zabavu i stimulaciju, odn. stvari sa yang karakteristikama koje stimuliraju oči i um.
Spavaća soba nije mjesto za osobno računalo, televizor, sprave za vježbanje i slične predmete. Idealno je da ta soba bude mala (tada je energija smirenija i zaokružena) i da je iz nje uklonjeno sve što može utjecati na kvalitetu sna. Ova prostorija ne bi trebala preuzeti ulogu pomoćnog skladišta. Ako se ispod kreveta nalaze ladice, u njima mora vladati red. Nikako nije dobro da budu natrpane sa stvarima jer onda energija ne cirkulira.

Krevet treba imati uzglavlje. Uzglavlje treba biti puno, a u slučaju da je šuplje, rešetkasto, poput ljestvi i slično onda se preporučuje postaviti jastuke ili neku vrstu presvlake preko njega. Naslonite krevet uzglavljem uza zid. Krevet treba biti od drva, sa što manje metala i nikako vodeni. Ormar – most je izuzetno nepovoljan jer pritišće glavu i može dovesti do zdravstvenih problema i nesanice. Također se ne preporučuju police iznad kreveta koje pritišću osobu dok spava.

U spavaćoj sobi trebaju vladati simetrija i predmeti u paru jer to simbolizira skladan odnos među partnerima. Uz krevet postavite noćne ormariće. Ormarići trebaju biti isti. Lampice za čitanje treba postaviti sa strane, na noćne ormariće, a ne na zid iznad glave. Naravno, i lampice trebaju biti iste – u paru. Ne preporučuje se imati ogledala u spavaćoj sobi jer to remeti san. Naročito nije dobro ako ogledala reflektiraju krevet.