kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
11.02.2019.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2018.
U ponudi su feng shui poklon bonovi po prigodnim cijenama.
02.12.2017.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2017.
Pročitajte feng shui pravila za blagdansko ukrašavanja doma.
02.12.2017.
Za sve one koje unaprijed hvata panika zbog blagdanskih kila predlažemo članak korisno je znati
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Spavaća soba

Kad je chi spavaće sobe harmoničan, on doprinosi da članovi obitelji uživaju u sretnim međusobnim odnosima punim podrške i razumijevanja. Zdravlje će biti dobro i zasigurno neće dolaziti do razvoda. Za postizanje dobrog feng shuia sve treba biti u ravnoteži, simetriji i harmoniji. Uklonite iz sobe sve što se protivi tome. Spavaća soba treba biti namještena sa što manje stvari, a svakako ne bi u njoj trebale biti stvari za zabavu i stimulaciju, odn. stvari sa yang karakteristikama koje stimuliraju oči i um.
Spavaća soba nije mjesto za osobno računalo, televizor, sprave za vježbanje i slične predmete. Idealno je da ta soba bude mala (tada je energija smirenija i zaokružena) i da je iz nje uklonjeno sve što može utjecati na kvalitetu sna. Ova prostorija ne bi trebala preuzeti ulogu pomoćnog skladišta. Ako se ispod kreveta nalaze ladice, u njima mora vladati red. Nikako nije dobro da budu natrpane sa stvarima jer onda energija ne cirkulira.

Krevet treba imati uzglavlje. Uzglavlje treba biti puno, a u slučaju da je šuplje, rešetkasto, poput ljestvi i slično onda se preporučuje postaviti jastuke ili neku vrstu presvlake preko njega. Naslonite krevet uzglavljem uza zid. Krevet treba biti od drva, sa što manje metala i nikako vodeni. Ormar – most je izuzetno nepovoljan jer pritišće glavu i može dovesti do zdravstvenih problema i nesanice. Također se ne preporučuju police iznad kreveta koje pritišću osobu dok spava.

U spavaćoj sobi trebaju vladati simetrija i predmeti u paru jer to simbolizira skladan odnos među partnerima. Uz krevet postavite noćne ormariće. Ormarići trebaju biti isti. Lampice za čitanje treba postaviti sa strane, na noćne ormariće, a ne na zid iznad glave. Naravno, i lampice trebaju biti iste – u paru. Ne preporučuje se imati ogledala u spavaćoj sobi jer to remeti san. Naročito nije dobro ako ogledala reflektiraju krevet.