kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC LISTOPAD

Dragi prijatelji,

primila sam dosta vaših pitanja o tome kako poboljšati svoju financijsku situaciju uz pomoć feng shuia. Iako sam već nekoliko puta pisala o temi novca i financijske stabilnosti, očito je to nešto što najviše opterečuje ljude u današnje vrijeme recesije i gospodarske nestabilnosti.


Financije povezujemo s jugoistočnim dijelom prostora. Stoga je bitno dobro pregledati jugoistočni segment doma odnosno poslovnog prostora. Nakon toga provjerite što se nalazi u jugoistočnom kutu u svakoj pojedinoj prostoriji. Jako je loše u ovom području imati neispravne, pokvarene ipotrgane, napuklo staklo, okrhnute vaze, polomljene utičnice, neispravne uređaje te predmete koje već godinama ne koristimo.

Oni doprinose stvaranju ustajale energije koja dovodi do stagnacije i problema u kolanju energije novca kroz naš život.

Ukoliko imate balkon odnosno lođu na jugoistočnom dijelu, iskoristite ju za aktivaciju blagostanja tako što ćete na nju staviti puno zelenila, jednogodišnje i trajne biljke te namještaj od drva. Najgore što možete napraviti za svoje blagostanje je da na takvom balkonu držite smeće, stvari koje ne koristite te da ga pretvorite u neuredno skladište.Element voda ima veliku ulogu u aktivaciji blagostanja. Voda je u feng shuiu izuzetno bitna te se velika pažnja pridaje pravilnom odabiru aktivatora koji će predstavljati element vodu.

Što je voda? U prvom redu to je voda u pokretu - sobne fontane ili kaskade te akvarij. Ovaj aktivator svojom

veličinom treba odgovarati veličini prostorije u kojoj se nalazi jer ćete prevelikim akvarijem odn. fontanom postići kontra-efekt. Zapamtite, feng shui je umjeće balansa.

Voda koja stoji predstavlja yin segment i ne doprinosi aktivaciji blagostanja. Stoga posude ispunjene vodom koja se mijenja svakih 24 sata nisu povoljan feng shui aktivator blagostanja.


Element voda je i likovni prikaz vode. Možete odabrati slike, fotografije, postere, kolaže ili grafike na kojima je prikazana voda. Nije bitno da li se radi o moru, rijeci, potoku ili jezeru. Pripazite da na slici nije prikazano olujno nevrijeme (veliki valovi će donjeti buru u vaše financije) ali i da voda nije potpuno mirna jer ćete imati i previše mirnu situaciju. Dakle, umjereno veliki valovi koji ne djeluju zastrašujuće najbolji su izbor.


Vodu možemo unjeti u prostor i pomoću vodenih životinja - slike ili figurice dupina, ribica, morskih konjića i ostalih stnovnika vodenog svijeta doprinjet će vašem blagostanju.

Naravno i školjke mogu biti dobar aktivator, naročito ukoliko ih stavite u posudu napravljenu od stakla i dodate u nju nekoliko kovanica.

U feng shuiu se preporučuje staviti aktivatore blagostanja u jugoistočni dio doma te u jugoistočni kut dnevnog boravka, blagovaonice i radne sobe. Nije dobro pretjerivati s količinom, dovoljno je staviti 2-3 aktivatora te, ukoliko je moguće, jednu biljku.

Do studenog vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš