kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
11.02.2019.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2018.
U ponudi su feng shui poklon bonovi po prigodnim cijenama.
02.12.2017.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2017.
Pročitajte feng shui pravila za blagdansko ukrašavanja doma.
02.12.2017.
Za sve one koje unaprijed hvata panika zbog blagdanskih kila predlažemo članak korisno je znati
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC LISTOPAD

Dragi prijatelji,

primila sam dosta vaših pitanja o tome kako poboljšati svoju financijsku situaciju uz pomoć feng shuia. Iako sam već nekoliko puta pisala o temi novca i financijske stabilnosti, očito je to nešto što najviše opterečuje ljude u današnje vrijeme recesije i gospodarske nestabilnosti.


Financije povezujemo s jugoistočnim dijelom prostora. Stoga je bitno dobro pregledati jugoistočni segment doma odnosno poslovnog prostora. Nakon toga provjerite što se nalazi u jugoistočnom kutu u svakoj pojedinoj prostoriji. Jako je loše u ovom području imati neispravne, pokvarene ipotrgane, napuklo staklo, okrhnute vaze, polomljene utičnice, neispravne uređaje te predmete koje već godinama ne koristimo.

Oni doprinose stvaranju ustajale energije koja dovodi do stagnacije i problema u kolanju energije novca kroz naš život.

Ukoliko imate balkon odnosno lođu na jugoistočnom dijelu, iskoristite ju za aktivaciju blagostanja tako što ćete na nju staviti puno zelenila, jednogodišnje i trajne biljke te namještaj od drva. Najgore što možete napraviti za svoje blagostanje je da na takvom balkonu držite smeće, stvari koje ne koristite te da ga pretvorite u neuredno skladište.Element voda ima veliku ulogu u aktivaciji blagostanja. Voda je u feng shuiu izuzetno bitna te se velika pažnja pridaje pravilnom odabiru aktivatora koji će predstavljati element vodu.

Što je voda? U prvom redu to je voda u pokretu - sobne fontane ili kaskade te akvarij. Ovaj aktivator svojom

veličinom treba odgovarati veličini prostorije u kojoj se nalazi jer ćete prevelikim akvarijem odn. fontanom postići kontra-efekt. Zapamtite, feng shui je umjeće balansa.

Voda koja stoji predstavlja yin segment i ne doprinosi aktivaciji blagostanja. Stoga posude ispunjene vodom koja se mijenja svakih 24 sata nisu povoljan feng shui aktivator blagostanja.


Element voda je i likovni prikaz vode. Možete odabrati slike, fotografije, postere, kolaže ili grafike na kojima je prikazana voda. Nije bitno da li se radi o moru, rijeci, potoku ili jezeru. Pripazite da na slici nije prikazano olujno nevrijeme (veliki valovi će donjeti buru u vaše financije) ali i da voda nije potpuno mirna jer ćete imati i previše mirnu situaciju. Dakle, umjereno veliki valovi koji ne djeluju zastrašujuće najbolji su izbor.


Vodu možemo unjeti u prostor i pomoću vodenih životinja - slike ili figurice dupina, ribica, morskih konjića i ostalih stnovnika vodenog svijeta doprinjet će vašem blagostanju.

Naravno i školjke mogu biti dobar aktivator, naročito ukoliko ih stavite u posudu napravljenu od stakla i dodate u nju nekoliko kovanica.

U feng shuiu se preporučuje staviti aktivatore blagostanja u jugoistočni dio doma te u jugoistočni kut dnevnog boravka, blagovaonice i radne sobe. Nije dobro pretjerivati s količinom, dovoljno je staviti 2-3 aktivatora te, ukoliko je moguće, jednu biljku.

Do studenog vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš