kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
11.02.2019.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2018.
U ponudi su feng shui poklon bonovi po prigodnim cijenama.
02.12.2017.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2017.
Pročitajte feng shui pravila za blagdansko ukrašavanja doma.
02.12.2017.
Za sve one koje unaprijed hvata panika zbog blagdanskih kila predlažemo članak korisno je znati
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Sjajni predmeti
Sjajni predmeti imaju sposobnost reflektiranja, oni aktiviraju energiju tako da privlače ili uvečavaju svjetlost. Naročito su korisni u mračnim kutevima, te praznim, neukrašenim područjima. U sjajne predmete ubrajamo ogledala, staklo, kristale i sve predmete sa sjajnom površinom. Pri postavljanju predmeta sa sjajnom površinom obratite pažnju da se u njima reflektira nešto vrijedno ili pozitivno.

Prema feng shuiu ogledala dupliciraju sve što se u njima odražava. Zbog toga se treba posvetiti posebna pažnja pravilnom postavljanju ogledala u prostoru, kako ona ne bi duplicirala nepoželjne stvari. Povoljno je postaviti ogledala u dugačkom hodniku ili nasuprot nečega što za nas ima posebnu vrijednost ili važnost. Naročito je dobro ogledalo u blagovaonici budući da duplicira hranu koja se povezuje sa blagostanjem. Ogledalo se ne smije nalaziti nasuprot: ulaznim vratima, prozora, WC školjke, štednjaka, kreveta te jedno nasuprot drugomu.


Ogledalo treba biti dovoljno veliko, neoštećeno i od jednog dijela. Oštećena, napuknuta i pocrnjela ogledala treba baciti. Ogledala koja su napravljena od više dijelova ili tzv. mozaik-ogledala nisu povoljna budući da lome našu sliku na više dijelova. To je naročito važno kod kupaonskih ogledala koja se često postavljaju na vrata ormarića – nikako nisu dobri dvokrilni ormarići jer se naša slika vertikalno dijeli na lijevu i desnu stranu. Ogledalo treba biti uokvireno, a ona bez okvira trebaju imati kvalitetno izbrušene rubove.