kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
16.03.2020.
Za vrijeme trajanja karantene radimo kozultacije putem Skypa i e-maila.
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC LIPANJ
Dragi prijatelji,

u savjetu za mjesec lipanj nastavljamo priču o kristalima. U feng shuiu proučavamo pet elemenata . Pravilno uređen prostor ima postignutu harmoniju među elementima. Drugim riječima potrebno je postići takvo uređenje da su svi elementi zastupljeni (da niti jedan ne nedostaje) te da niti jedan element ne dominira. Svaki element povezujemo s određenim životnim područjem.
Element zemlja (kristali pripadaju zemlji) je element odnosa. Stoga se kristali često koriste za poboljšanje odnosa - pri tome ne mislimo samo na ljubavne odnose, nego i na obiteljske, prijateljske, poslovne te na odnos sa samim sobom. Najpovoljnija područja za stavljanje kristala su sjeveroistočni, središnji i jugozapadni dio doma ili određene prostorije.

 

 

Gorski kristal je najčešće korišten kristal u feng shuiu . Posjeduje balansirano polje te se koristi za postizanje harmonije. Odličan je za smanjenje štetnih efekata zračenja elektroničkih aparata te za pročišćavanje fizičkog, mentalnog i duhovnog tijela.

Ružičnjak se u feng shuiu naziva kristalom ljubavi. Ovaj kristal nas uči da je glavni izvor ljubavi u nama samima. Najprije trebamo naučiti voljeti sebe, a onda ćemo moći u potpunosti dati ljubav i drugima. Ružičnjak reprogramira srce za samoiscjeljenje, liječi emocionalne rane koje su akumulirane u srčanoj čakri. Naročito je povoljan za osobe koje nikad nisu iskusile pravu ljubav.


 

Ametist je izuzetno spiritualan te ima jaku sposobnost pročišćenja. Naročito je povoljan u meditacijama budući da potiče unutarnji mir, ravnotežu, mudrost i proširenu svjesnost. Također je dobar za čišćenje aure.

Hematit daje odličnu zaštitu doma ukoliko ga smjestimo blizu glavnog ulaza. Hematit je kristal stabilizacije i mentalnih sposobnosti, koristi se za poboljšanje memorije, razvoj logičnog razmišljanja te rušenje ograničenja koje smo si sami postavili. Pojačava optimizam, snagu volje i hrabrost.


Citrin aktivira solarni pleksus, stimulira snagu volje, kreativnost, intuiciju te pomaže u nadvladavanju strahova. Pruža utjehu i puni nas optimizmom. Naročito je povoljan za osobe koje su jako osjetljive na vanjske utjecaje i energije. Privlači obilje.

Pirit pruža odličnu zaštitu od negativnih energija. Pojačava snagu volje, osnažuje emocionalno tijelo i potiče optimizam. Povoljan je za radne prostore budući da pomaže u jačanju naše sposobnosti da poslujemo i surađujemo s drugim ljudima u harmoničnim odnosima.


 

Lapis lazuli nas oslobađa od napetosti i tjeskobe. Naročito je povoljan za jačanje komunikacijskih sposobnosti i energiziranje grlene čakre. Ovaj kristal je povoljan za jačanje mentalnih sposobnosti i prosvjetljenje, potiče vitalnost i kreativnost.

Tirkiz je kristal koji potiče hrabrost i odvažnost. Koristi se kao zaštita na putovanjima, za privlačenje dobre sreće, dobrog raspoloženja te novih prijatelja. Tirkiz je odličan prilikom uzemljavanja. Potiče iskrenost, dobronamjernost i komunikacijske vještine.


Osim navedenih (najčešće korištenih) kristala, u feng shuiu možemo koristiti i sve ostale. Svakako preporučujem da sami odaberete kristale koje ćete staviti u svoj prostor ili nositi kao nakit.

Do srpnja lijep pozdrav,

Vjera Tomaš


Ukoliko želite primati novosti na svoj e-mail, predbilježite se na Newsleter.
Propustili ste naše dosadašnje savjete? Pročitajte ih u ARHIVI SAVJETA.