kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
SAVJET ZA MJESEC VELJAČU

Dragi prijatelji,

ulazimo u period kojeg karakteriziraju uzlazne enegije, energije širenja. Iza nas je energetski najmirnije doba zime i sada započinje energetski rast baš poput krošnje drveća koja u proljeće počinje rasti i širiti se na sve strane. Pogledajmo kakve su energije u našem domu? Da li su oslabile, da li se proteklih mjeseci nakupilo puno yin, ustajale energije koja koči naš napredak i drži nas na mjestu? Nemojmo za sve kriviti proljetni umor, možda je samo potrebno dobro energetski osvježiti prostor.

 

 


Yin energija je iscrpljena, stagnira, i kao takva ne može nam privući povoljne prilike i aktivnost u život. Kako bismo osigurali dobar feng shui u domu potrebno je da njegova energija bude yang, živa i snažna. Proljetno čišćenje doma ima dugu tradiciju, sjećam se moje bake koja bi uvijek pred Uskrs cijelu kuću čistila tako da je sav manji namještaj, madrace, tepihe i odjeću iznosila u vrt "da se prolufta i osunča". Pomicala je sav namještaj, skidala slike sa zidova i naročito detaljno čistila smočnicu. Upravo to je najbolji način da pokrenemo energiju u domu.

 


U svim prostorijama potrebno je pomaknuti namještaj i dobro počistiti iza njega - kroz zimu se nakupila prašina, mrtvi insekti, paučina... Skinite slike sa zidova i operite ih sa stražnje strane, kao i tragove koji su od njih ostali na zidu.

Tepihe je potrebno dobro oprati (sami ili u servisu za čišćenje tepiha) kao i pod na kojem su bili. Još jedna dobra praksa je da po zimi koristimo debele vunene tepihe, a u toplom dijelu godine lagane pamučne.

 

U spavaćoj i dječjoj sobi poželjno je dobro očistiti krevet s unutarnje strane, madrac iznjeti u vrt ili na balkon na sunce, a cijelu ramu kreveta (ukoliko nije tapicirana) operite blagim sredstvom za čišćenje. Sanduk ili kutije ispod kreveta svakako dobro očistite jer je jako bitno da ne spavate iznad prašine. Naravno, treba oprati i prozore i zavjese, kao i radijatore. Posebnu pažnju posvetite kućnim biljkama - sada je zadnji tren da im promjenite zemlju, operete lišće i ukrasne posude u kojima se nalaze.

 

Osim detaljnog čišćenja i pomicanja namještaja, za kvalitetnu energiju u domu potrebno je napraviti sve popravke i manja renoviranja. Svakih par godina poželjno je i osvježiti boju na zidovima. Dobro održavan prostor ispunjen je kvalitetnom, živom energijom koja s lakoćom cirkulira kroz sve prostorije.

 

Kad očistimo i obnovimo svoj dom odnosno poslovni prostor praktički trenutno možemo osjetiti promjenu u kvaliteti energije ali i u svojem raspoloženju. Prostor izgleda ljepše, veće i svjetlije a mi iskušavamo pozitivne emocije i porast optimizma. Iako vam se možda ne da ulaziti u veliko čišćenje ili smatrate da nemate vremena za to, svakako napravite ovaj revitalizirajući proces obnavljanja energije tako da podjelite cijeli postupak u male korake i svaki vikend očistite jednu prostoriju.

Do svibnja vas lijepo pozdravljam,

Vjera Tomaš