kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Leteće zvijezde

Izuzetno je bitno u feng shuiu voditi računa i o vremenskoj dimenziji. Dok su fizički utjecaji rezultat pozicije (razmještaja), dizajna, blokada i orijentacije, vremenski utjecaji su rezultati prolaska vremena. Drugim riječima u feng shuiu pratimo dvije dimenzije: prostornu i vremensku. Stoga se osim uređenja prostora preporučuje pratiti i promjene energije kroz vrijeme. Niti jedan prostor nema konstantno dobru ili lošu sreću. Različiti energetski utjecaji se ciklički izmjenjuju.
U feng shuiu se vrijeme dijeli na cikluse od 20 godina. Jedan dvadesetogodišnji ciklus naziva se period. Imamo 9 perioda koji u konačnici tvore krug od 180 godina (ukupno traju 180 godina) – ovaj ciklus zovemo Veliki ciklus. Periodi se koriste za opisivanje cikličkog uzorka energije. Različiti tipovi energije imaju različite prednosti i slabosti ovisno o periodu u kojem se nalazimo. Kada se odvija tranzicija perioda, ne dolazi do trenutne promjene u kvaliteti i snazi energije. Ona se odvija postepeno.


U drevna vremena kinezi su vjerovali da univerzalna energija Chi dolazi iz dubine svemira prema zemlji tako da se na tom putu filtrira kroz devet zvijezda. Vanjske granice tog filtera su zvijezde Vega i Polaris. Vega je predstavljala hladnoću, zimu i pasivnu yin energiju Mjeseca.

Polaris je predstavljao toplinu, ljeto i aktivnu yang energiju Sunca. Između tih devet zvijezda nalazi se sedam zvijezda konstelacije Ursa major koju još nazivamo Veliki medvjed. Veliki medvjed kruži između Polarisa i Vege i to kretanje je u davna doba služilo za orijentaciju u prostoru i vremenu. Energija je u konstantnom procesu transformacije i zbog toga isti prostor nije jednako povoljan u svakoj godini. Te suptilne promjene u blagostanju nalaze se pod utjecajem godišnjeg rasporeda letećih zvijezda.


Svake godine leteće zvijezde mijenjaju položaje te u pojedinim poljima donose pozitivne ili negativne utjecaje. Na godišnjoj se osnovi preporučuje neka područja prostora izbjegavati, a druga maksimalno koristiti. Od 9 letećih zvijezda neke se smatraju negativnim i to su zvijezde koje donose prepreke, poteškoće, bolesti i disharmoniju. Stoga je potrebno obratiti pažnju na kojem području prostora (stana, ureda) se u ovoj godini te zvijezde nalaze kako bi se
pravilnom upotrebom lijekova mogao ublažiti njihov negativan utjecaj. Budući da često nismo u mogućnosti potpuno izbjegavati boravak u nekim područjima, rade se godišnje korekcije kojima se ublažava negativni energetski utjecaj pojedine zvijezde. S druge strane, dijelovi stana ili poslovnog prostora u kojem borave leteće zvijezde s pozitivnim djelovanjem treba maksimalno iskoristiti i što više boraviti u njima. Svakako se preporučuje pratiti ove godišnje promjene energija i poduzimati određene korekcije ne bi li nam naš dom i poslovni prostor dali maksimalnu podršku.


Ako želite saznati kakvi Vas energetski utjecaji očekuju ove godine, naručite osobnu godišnju analizu .