kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Kuhinja

U feng shuiu kuhinja se smatra jednom od najvažnijih prostorija doma. Simbolički, kuhinja predstavlja zdravlje i blagostanje ukućana pa je bitno da ona bude pravilno uređena. Ova prostorija treba biti dobro osvjetljena i prozračena, te uvijek čista i uredna. Preporučuje se korištenje svijetlih boja, a jedna od najpovoljnijih je zelena. Pravilan odabir boje ovisi o smještaju kuhinje u odnosu na kompasne smjerove.

U kuhinji su zastupljena dva elementa - voda i vatra, koji u bliskom kontaktu djeluju destruktivno. Sudoper, frižider i perilica suđa pripadaju elementu vode, dok štednjak, pećnica, mikrovalna pećnica i bojler predstavljaju element vatre. U dobro dizajniranoj kuhinji ova dva elementa ne smiju biti smještena jedan pored drugog, jedan nasuprot drugog te jedan iznad drugoga. Najbolji materijal za uređenje kuhinje je drvo. Velike plohe presvučene metalom (inox) treba izbjegavati.

Posebna pažnja pridaje se smještaju štednjaka. Postoji cijeli niz pravila od kojih ćemo navesti samo neke: štednjak mora biti postavljen tako da osoba koja kuha nije leđima okrenuta ulazu u kuhinju, ne smije biti pozicioniran u sjeverozapadnom dijelu kuhinje, direktno ispod prozora ili stropne grede, te ne smije dijeliti isti zid s WC školjkom ili krevetom. Štednjak treba biti čist i ispravan, a sve kvarove na plamenicima i pećnici odmah uklonite.

Radne plohe ne bi trebale biti prenatrpane – posudice za hranu i kuhinjska pomagla odložite na policu ili u kuhinjske elemente. Sve oštre predmete – noževe, škare, vadičepove i slično držite u ladicama. Također reducirajte količinu plastike budući da ona pripada elementu vatre – elementu koji je već u znatnoj mjeri prisutan u kuhinji.