kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
KUA BROJ I VREMENSKA DIMENZIJA

Kua broj možemo smatrati našim osobnim brojem. Računamo ga iz datuma rođenja. Kua broj je uvijek jednoznamenkast, od 1 do 9.
Kako bismo mogli izračunati Kua broj, trebamo znati datum rođenja i spol osobe.
Kua broj se računa korištenjem različitih formula za žene i muškarce.
U autentičnom feng shuiu koristimo dvije formule, što proizlazi iz Teorije yina i yanga.
Prema ovoj teoriji yang je muška energija, a yin ženska energija. One su različite, pa prema tome muškarac i žena koji su rođeni isti dan ne mogu imati isti Kua broj i sve karakteristike koje iz njega proizlaze budući da – nisu isti.
Neki novi smjerovi feng shuia odbacili su ovaj pristup i koriste istu formulu računanja i za žene i za muškarce – i to mušku formulu.
To se opravdava "unapređenjem" feng shuia, ali zapravo primjena ovakvog načina računanja Kua broja može uzrokovati ozbiljne probleme ženama jer se ženama računa Kua broj na pogrešan način.
 
Kua broj se računa iz godine rođenja. Trebamo znati ne samo godinu, već i točan datum rođenja, budući da se za izračun koristi kineski lunarni kalendar koji je različit od našeg zapadnog gregorijanskog kalendara.
Prema lunarnom kalendaru, prvi dan kineske godine, kineska Nova godina, je dan mladog mjeseca u prvom lunarnom mjesecu. Prvi lunarni mjesec je drugi lunarni mjesec nakon lunarnog mjeseca u kojem je bio zimski solsticij što je oko 23.12. prema gregorijanskom kalendaru.
Prema tome godina uvijek započinje u drugom dijelu siječnja ili prvom dijelu veljače.
Ukoliko je osoba rođena početkom godine, potrebno je iz lunarnog kalendara očitati da li se za izračun uzima navedena godina ili godina prije.
Precizan popis početka pojedinih godina možete pronaći u tablici godina.

Neke nove škole feng shuia ne koriste lunarni (mjesečev) nego solarni (sunčev) kalendar, ali to nije dovoljno precizno. Prema solarnom kalendaru godina započinje 04. veljače (ponekad 05. ili 03. veljače). To je dan koji se u Kini smatrao prvim danom proljeća.
Preporučujem kod izračuna Kua broja korištenje lunarnog kalendara za određivanje godine rođenja. Solarni (Hsia) kalendar se koristi za godišnje korekcije prema letećim zvijezdama te za izračun poljoprivrednih radova (zato se još naziva i poljoprivredni kalendar).

Prema Kua broju prolazimo ciklus od 9 godina – to je ciklus 9 energetskih nivoa. U tom ciklusu imamo različite energetske podrške, te povoljne i nepovoljne periode za određene životne aktivnosti. Kako nije moguće stalno živjeti u maksimalnoj brzini (maksimalni yang), isto tako nije dobro niti da život provodimo previše pasivno (maksimalni yin).
Stoga imamo ciklus devet energetskih nivoa koji započinje s godinom broja 1 koja je najviše yin godina, te prolazimo 7 idućih godina u kojima se izmjenjuju periodi širenja, stagnacije i sažimanja da bi ciklus završio s godinom broja 9 koja je maksimalno yang. Nakon toga "padamo" ponovno na poziciju broja 1.

Ukoliko osoba odluči provesti neku aktivnost koja u toj godini nema povoljnu energetsku podršku može doći do pravnih ili financijskih problema u ostvarivanju, svađe i prekida odnosa (svih vrsta) te odgoda ili potpune nemogućnosti provođenja planiranog. Stoga se preporučuje planirati svoje bitne životne ciljeve i promjene sukladno ovim energetskim nivoima.
Ovaj ciklus dolazi do izražaja otprilike iza tridesete godine života. Djeca i mladi ljudi imaju puno svoje osobne energije pa se kod njih ovaj energetski utjecaj malo ili uopće ne primjećuje. To se odnosi na zdrave i stabilne osobe.
Ovo su općenite upute i uvijek treba napomenuti da se to ne smatra gatanjem, vračanjem niti predviđanjem budućnosti. Ove smjernice ne treba shvaćati predoslovno niti fanatično.

Osim što se u godišnjoj analizi računaju pozicije i adekvatno tome preporučuju određene aktivnosti (ili suzdržavanje od istih), određujemo i godišnje povoljne i nepovoljne smjerove kretanja.
U svakoj godini određuju se pozitivni i negativni kompasni smjerovi u odnosu na Kua broj.
Kretanje (na primjer selidba ili promjena posla) prema negativnim smjerovima donosi negativne energije koje ulaze u tu životnu aktivnost, dok kretanje prema pozitivnim smjerovima donosi povoljne energetske podrške.


Svoj Kua broj, godišnje promjene, energetski nivo te pozitivne i negativne smjerove kretanja možete saznati ukoliko naručite osobnu godišnju analizu prema Kua broju.

Kreativan dom © 2006 | Uvjeti korištenja | Terms of Use |design by Spiral