kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Kristali

Kristali se često koriste u feng shuiu. Povijest ljudskog roda usko je povezana s kristalima. Korišteni su za ukrašavanje i dokazivanje moći, ali isto tako i u liječenju te jačanju organizma.

Danas je kristaloterapija razvijena znanost koja se sve više prakticira i u Hrvatskoj. Kristali posjeduju energiju elementa zemlje. Naročito se preporučuje stavljanje kristala u područja doma koja povezujemo sa zemljom – jugozapad, centar, sjeveroistok, zapad i sjeverozapad. Nemojte ih koristiti na sjevernom i južnom dijelu doma.

U slučaju da se ukućani puno svađaju i postoje nesuglasice, preporučuje se stavljanje gorskog kristala u jugozapadni dio doma. Osim sirovih ili brušenih kristala koje stavljamo u neku prostoriju, za aktivaciju energije i poticanje yang karakteristika možemo objesiti feng shui kristal u prozor. Ovi kvalitetno brušeni kristali lome sunčevu svjetlost i unose ju u prostor što pozitivno djeluje na tok energije. Ove prekrasne aktivatore možete nabaviti u dućanu "NOVA ARKA" u Zagrebu.

Izbor kristala kojeg ćete koristiti je individualan te se uvijek preporučuje da ih sami kupujete. U feng shuiu se najčešće koriste gorski kamen, ametist i ružičnjak, ali nemojte se ograničavati samo na njih.

Prije nego odlučite unijeti kristale u svoj dom, razmislite da li ste spremni brinuti se o njima. Potrebno ih je redovno prazniti i puniti; isto kao što trebamo zaliti biljku, nahraniti kućnog ljubimca ili posvetiti pažnju svim živim bićima oko nas, tako se trebamo posvetiti i kristalima.

U nastavku su navedena svojstva nekih od najčešće korištenih kristala te je opisan postupak njihovog pražnjenja i punjenja. Tekstovi su preuzeti iz knjiga: "MOĆ KAMENJA" i "MOĆ KAMENJA 2. DIO", autor: g. OSMAN HASANPAŠIĆ, nakladnik "NOVA ARKA"


Zašto je potrebno prazniti kristal?

Kod upotrebe, kristal vrlo brzo poprima naše vibracije, emocije, odnosno on povlači u sebe sve one negativnosti koje se nakupljaju u našem tijelu. Naročito je važno da ispraznimo mineral kada prvi puta dođemo s njime u kontakt jer su u njemu tragovi svih onih osoba kroz čije je ruke prošao. Kao što je važno redovno čistiti ili prazniti mineral isto je tako od velikog značaja i punjenje odnosno nabijanje kristala. Na taj način mu povećavamo snagu a kroz to i efikasnost.


Gorski kristal

Preporuča se koristiti ga uz sve druge kristale dodatno, jer dozira kao filter preveliku snagu pojedinog kamena. Dokazana ljekovitost na mnogim područjima. Naročito pogodan za žile, koje čisti i omekšava, olakšava rad srca, dovodi kisik mozgu, sprječava infarkt, stabilizira krvni tlak. Koristi se za jačanje energetskog polja i meditaciju. Svojim zračenjem veže zemne i vodene zrake i pretvara ih u pozitivnu energiju. Samo bistri kristali imaju čudesnu vibraciju koju pretvaraju u ljekovitu energiju. Prazni se jednom do dva puta mjesečno pod tekućom vodom a puni se izlaganjem suncu u trajanju od cca 2 sata.

Ružičnjak

Ima mnogostruko ljekovito djelovanje na tijelo, s težištem na srcu i krvotoku. Sprjećava trombozu, srčani infarkt, jača srčane mišiće, čisti bubrege, jetra. Štiti spolne organe, pospješuje regeneraciju kože, pomaže kod niskog tlaka, nesanice, srčanih bolesti, shizofrenije. Psihu potiče na vjernost i ljubav, jača smisao za ljepotu. Prazni se jednom do dva puta mjesečno pod tekućom vodom, a puni se kraj ametista ili gorskog kristala par sati. Ako ga izložimo djelovanju sunca onda vrlo brzo pobijeli i gubi svoju moć.

Ametist

Od davnina poznat kao kamen koji pomaže kod glavobolje i migrene. Pripisuju mu mnoga svojstva. Pomaže kod menstrualnih problema, pojačava memoriju, regulira krvni tlak i dobar je prostiv debljanja. Smiruje srce i živce, čuva od čarolija i zlih sila, loše misli pretvara u optimizam. Posreduje ugodne impulse za životnu radost i prijateljstvo, te sposobnost dalekovidnosti za rješavanje problema. Kod meditacije pruža najveći stupanj mira, topline i harmonije. Svakih 15-20 dana prazni se pod tekućom vodom cca 3-5 minuta. Ne smije se puniti (nabijati) na suncu.

Lazurit

Jakim vibracijama djeluje na organizam. To je mineral širokog polja djelovanja. Opušta grčeve, smiruje glavobolju, neuralgiju, čuva od kožnih bolesti, ublažuje sunčane opekline, snizuje krvni pritisak, čuva od angine pektoris, srčanog infarkta, oboljenja grla, pluća, jednjaka, skleroze. Štiti od zračenja kompjutera, a ogrlica štiti od štetnih svemirskih zračenja od ozonskih rupa. Prodire duboko u psihu i aktivira uspavane pozitivne sile. Praznimo ga jednom mjesečno preko noći u posudi s kamenčićima hematita a pojačat ćemo mu snagu ako ga preko noći stavimo sa gorskim kristalom.

Citrin

Citrin spada među snažne kristale i smije se kombinirati s gorskim kristalom. Ima antidepresivno djelovanje i potiče dobro raspoloženje. Antitoksičnim djelovanjem jača imunosustav i metabolizam. Regulira proizvodnju inzulina, jača pankreas, ublažuje šećernu bolest, jača bubrege i crijeva. Čisti se jednom do dva puta mjesečno pod mlakom vodom a regenerira i puni u posudi s kristalima ametista i hematita.

Hematit

Koristi se za čišćenje mnogih drugih kristala. Oslobađa od magnetskih blokada. Zaštita od vanjskih utjecaja kod meditacije. Kao zemljina krv čudesno djeluje na našu krv, čuva od gotovo svih bolesti krvotoka, slabokrvnosti, leukemije, regulira izgradnju ćelija organa, zaustavlja krvarenja. Psihi pruža spontanost i životnu radost. Najveći neprijatelj mu je voda. Hematit se nikad ne nosi odnosno koristi sam. Potrebno je uz njega imati još neki kristal. Prazni se u kristalnoj kupki – zdjelica napunjena kristalićima gorskog kristala koji izvlači štetne zrake iz hematita. Time se ujedno i puni.