kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
09.02.2021.
Što nam donosi 2021. godina - godina Bika pročitajte u pregledu godine
29.01.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2021. godine saznajte više...
10.09.2020.
Za vrijeme trajanja pandemije radimo kozultacije putem Skypa i e-maila.
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Kineska Nova godina 12. veljače 2021.

Što nam donosi godina Bika?

Kineska astrologija proučava 12-godišnji ciklus koji se bazira na kineskom lunarnom kalendaru. Nova godina je dan mladog mjeseca u prvom lunarnom mjesecu, a prvi lunarni mjesec je drugi lunarni mjesec nakon onoga u kojem je bio zimski solsticij (oko 23.12. prema gregorijanskom kalendaru). Stoga kineska godina uvijek počinje u drugom dijelu siječnja ili prvom dijelu veljače. Osobe rođene do 20. veljače svakako trebaju provjeriti kojoj kineskoj godini pripadaju. Svakoj godini pripisuju se karakteristike jedne od 12 životinja prema kružnom ciklusu:
Štakor, Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja.Ovo je godina Bika i elementa metala, a započinje 12.02.2021. te traje do 31.01.2022. Svaka godina nosi povoljnu energetsku podršku za neka područja života, ali isto tako i neke negativne utjecaje. Tako će ova godina Bika biti povoljna za obiteljske odnose, prijateljstva i ljubavne veze. Poželjno je usmjeriti pažnju na rješavanje obiteljskih problema, problema u odnosima te na građenje novih ili razvoj postojećih relacija svih vrsta. Pred nama je povoljan period za uvođenje harmonije i sklada u odnose, ali za to ćemo se morati potruditi.
Ukoliko dobro organiziramo svoje vrijeme i napravimo balans između svih obaveza koje imamo, tada će i rješavanje odnosa biti puno lakše.U odnosima svih vrsta moguća je pojačana ljutnja, pa je ovo dobra godina da naučimo vladati svojim emocijama kako ne bi došlo do nepotrebnih eskalacija sukoba. Ljutnja, bijes, agresija, zajedljivost, impulzivnost i pasivna agresija mogu nepovratno razoriti odnose. Zato iskoristite ovu godinu za osobni razvoj, naročito na području prepoznavanja i propuštanja emocija.


U kineskom zodijaku Bik predstavlja ozbiljan rad, težak rad, ustrajnost, osobnu disciplinu, metodičnost i poštenje. Stoga ako ove godine želite postići uspjeh, radite na ovom karakternim osobinama. Uz Bika povezujemo i yin energiju, pa će yin karakteristike biti izražene. Zbog toga će mnogima ove godine biti potrebno da rade puno, udvostruče svoje napore kako bi ostvarili svoje ciljeve. Osjećat ćemo teret naših obaveza. Uspjeh je moguć, zarada je izgledna, ali samo za one koji ulože veliki trud i angažman.
Ovo nije godina za „lako ćemo“ pristup obavezama. Bik nam donosi mogućnost da se uz ozbiljan rad ostvari ekonomski oporavak ili barem stabilizacija, a povoljna su i dugoročna ulaganja. Tko će biti u prilici, trebao bi i stavljati novce u „crni fond“ te raditi na ulaganjima za mirovinu. Problemi se u godini Bika rješavaju pomoću osobne discipline. Puno osobne discipline.


Bez obzira da li planirate kratkoročni ili dugoročni projekt, bez obzira o kojem području života se radi (ljubav, obitelj, posao, zdravlje, financije, hobi…) u 2021. godini potrebno je unaprijed napraviti plan, i to jako detaljan plan. Metodičnost i sistematičnost će se isplatiti. Usmjerite se na realne i konkretne planove; ove godine za maštanja, nerealne planove i nejasne želje nema mjesta. U suprotnome biste se mogli lako izgubiti u iluzijama i doživjeti značajne gubitke.
Povoljne boje koje se preporučuje nositi ili unijeti u svoj dom i poslovni prostor su bijela, siva, srebrna, zlatna i ostale „metalne“ boje, te žuta, krem, vanilija i zelena. Za dobru sreću, treba nositi nakit izrađen od metala (bilo koje vrste), dok bižuteriju odn. nakit od umjetnih materijala treba izbjegavati.

Što se tiče zdravlja, ove godine najviše se preporučuje boravak u prirodi, bez obzira da li odabrali šumu, planine, rijeke ili more, bitno je da puno vremena provodite na svježem zraku u aktivnostima srednjeg intenziteta. Ove godine vlada element metal, kojeg povezujemo s plućima. Stoga bi svi, a naročito osobe koje imaju od prije nekih problema s ovim organom, trebali posvetiti posebnu pažnju plućima. Svaku respiratornu infekciju shvatite ozbiljno i nemojte čekati da prođe samo od sebe kako biste izbjegli komplikacije.