kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Dnevni boravak
Suvremena dnevna soba je istovremeno najjavniji dio našeg doma i žarište obiteljskog života; mjesto u kome svi zajedno boravimo i primamo goste. U njoj se odmaramo, pričamo, čitamo i gledamo televiziju. Dnevna soba treba izražavati dobrodošlicu gostima, a da istovremeno ne bude preformalna. Prostorija koja ima previše yin karakteristike je mračna, sumorna, prenatrpana namještajem, ukrasnim predmetima i umjetničkim djelima dovodi do stagnacije energije što doprinosi pojavi bezvoljnosti, izolacije, depresije i materijalnih problema.
Dnevna soba treba davati dojam prozračnosti, prostranosti, lakoće, dobre osvjetljenosti i udobnosti. Zidovi, zavjese i podne prostirke trebaju biti u pastelnim, smirujućim tonovima. Žarke boje se koriste za ukrasne jastuke, manje solnjake, svijeće ili rasvjetna tijela i ostale elemente dekora. Može se unijeti i jedan komad namještaja u jakoj boji – na primjer fotelja ili sofa. Odabir boja treba prilagoditi teoriji pet elemenata i kompasnoj orijentaciji prostorije. Poželjno je da dnevna soba ima nekoliko prozora kako bi što više prirodnog svjetla ulazilo u nju.

Raspored namještaja u dnevnoj sobi treba biti takav da omogućuje neometano kretanje osoba po prostoriji. Količina namještaja i njegova veličina moraju odgovarati dimenzijama sobe. Veće komade namještaja za sjedenje (trosjedi, dvosjedi, sofe) naslonite uza zid, dok stolice i fotelje mogu biti raspoređene u prostoru bez zaleđa. Ukrasne biljke osim na prozor možete postaviti i u kuteve kako biste spriječili stagnaciju energije. Vaza sa svježim cvijećem će dodatno osvježiti prostor. Sa antikvitetima je potreban oprez, budući da namještaj uvijek ima vlastitu energiju. Kad kupujemo stari namještaj, ili ga nasljeđujemo, nikada ne znamo kakvim je sve energijama bio izložen i što sve donosi sa sobom. Promatrajte kako se osjećate u blizini starog namještaja i antikviteta; ako se u vama javljaju nelagoda, ljutnja, tuga i slični negativni osjećaji onda je potrebno namještaj ili energetski očistiti ili ukloniti iz doma.