kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
09.02.2021.
Što nam donosi 2021. godina - godina Bika pročitajte u pregledu godine
29.01.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2021. godine saznajte više...
10.09.2020.
Za vrijeme trajanja pandemije radimo kozultacije putem Skypa i e-maila.
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Blagovaonica

Prilikom uređenja blagovaonice potrebno je stvoriti prostor koji daje dojam prostranosti. To se postiže unošenjem male količine namještaja i odabirom svijetlih, prozračnih boja. Od namještaja dovoljni su stol, stolice te jedan komad pokućstva za spremanje posuđa i stoljnjaka – niski ormar ili komoda. Na taj način fokus se zadržava na hrani i komunikaciji. Preveliki stolovi, ogromne komode i police jako zagušuju prostor.

Svi prirodni predmeti i materijali doprinjeti će udobnom i opuštajućem ozračju prostorije, što će se pozitivno odraziti i na prehranu. Oblik stola je bitan, a najpovoljniji je osmerokut. Ipak, većina domaćinstava ima okrugli ili pravokutni stol. Kod pravokutnih stolova preporučuje se odabrati one koji imaju zaobljene kuteve. Stolci trebaju biti udobni, s punim naslonom za leđa i po mogućnosti s naslonima za ruke. Broj stolaca svakako treba biti paran.

Kod ukrasa za zidove odaberite one koji prikazuju hranu ili prirodu, pri čemu motivi ne bi smjeli biti zastrašujući ili agresivni (scene lova, mrtve životinje, olujno nevrijeme u prirodi i slično). Satovi nisu povoljni, budući da bismo se prilikom jela trebali posvetiti hrani i zaboraviti na ubrzan tempo života. Prema feng shuiu izuzetno je povoljno postaviti ogledalo u blagovaonicu tako da se u njemu odražava stol.
Kinezi blagostanje povezuju s hranom, odnosno s mogućnošću obitelji da se prehrani. Budući da ogledalo duplicira sve što se u njemu odražava, preporučuje se postaviti ogledalo tako da se u njemu jasno vidi hrana. Pri tome trebamo pripaziti da se ne duplicira i štednjak iz kuhinje, te da se ogledalo ne nalazi nasuprot ulaznih vrata u dom ili prozora. Osim ogledala, u blagovaonici je izuzetno povoljno postaviti zdjelu s voćem na sredinu stola.
Dobro uređena blagovaonica prema feng shuiu omogućuje da se osobe osjećaju ugodno i opušteno, te da uz jelo članovi obitelji i njihovi prijatelji posvete malo pažnje jedni drugima.