kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
11.02.2019.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2018.
U ponudi su feng shui poklon bonovi po prigodnim cijenama.
02.12.2017.
U tijeku su narudžbe za godisnju feng shui analizu.
02.12.2017.
Pročitajte feng shui pravila za blagdansko ukrašavanja doma.
02.12.2017.
Za sve one koje unaprijed hvata panika zbog blagdanskih kila predlažemo članak korisno je znati
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Biljke

Zdrave biljke su potencijalni izvor aktivacije Chia u prostoru. Osim toga, pomažu u održavanju svježeg zraka. Biljke simboliziraju drvo, rast i razvoj. Treba ih održavati zdravim, a kad počnu venuti zamjenite ih novim. Preporučuju se biljke sa ovalnim listovima, dok one s oštrim listovima poput sablji i kaktuse treba izbjegavati. Bonsai se po feng shuiu nikako ne preporučuje jer je on protivan prirodi, a naročito je štetan u dječjoj sobi budući da može dovesti do sputanog razvoja.

Osim kao ukras i aktivator pozitivne energije, zdrava biljka se koristi i za uklanjanje negativnih utjecaja u prostoru. Tako će u dugačkom hodniku spriječiti prebrzo strujanje energije, dok će štetan utjecaj izbočenog zida odlično ublažiti visoka biljka postavljena ispred njega. U kutevima se često nakuplja ustajala energija, pa se stagnacija može odlično sprječiti grmolikom biljkom ili onom visokog rasta. Biljke se mogu držati u dnevnoj i radnoj sobi, blagovaonici, kuhinji, kupaonici i hodnicima.

Najpovoljnije biljke su: Spathiphyllum Wallisii, bambus, Crassula, Ficus benjamin, orhideja, božur, narcis i ljiljan. Osim njih, i svaka druga zdrava biljka s oblim lišćem može pojačati energiju vašeg doma. Nije dobro staviti biljku u spavaću sobu budući da je to prostor u kojem treba vladati što mirnija atmosfera (yin karakteristika), a biljka sa svojim rastom predstavlja aktivnu energiju (yang karakteristika).


Nepovoljne biljke su: sve one koje imaju trnje ili iglice (kaktusi), Agava, Yucca, Dracaena, palme s oštrim listovima, Diffenbachia te bonsai. Suho cvijeće nema života, ono predstavlja mrtvu energiju i smrt te ga nije dobro držati u prostoru. Umjetno cvijeće od svile treba redovno čistiti, te svakih 6 do 12 mjeseci zamijeniti novim.