kreativan dom feng shui zagreb hrvatska vjera tomaš
Novosti
24.01.2022.
Zbog velikog interesa produžujemo akcijske cijene godišnje analize do 31.01. - ostvarite 30% popusta!
21.01.2022.
Pročitajte predviđanja što nas očekuje u godini Tigra.
17.01.2022.
Zbog povećanog broja zaraženih virusom Covida, preferiramo kozultacije putem Skypa i e-maila.
12.01.2022.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui osobna analiza
09.01.2022.
Akcijske cijene godišnje analize u perodu od 10. do 24.01. ostvarite 30% popusta!
14.12.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - Feng shui za ugodne božićne blagdane
01.12.2021.
Primamo narudžbe za feng shui analizu 2022. godine
10.10.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - jesen u domu
31.08.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za učenje
29.07.2021.
Na portalu ATMA pročitajte najnoviji članak - feng shui za automobile
Newsletter
   Email:
   

   
     
feng shui zagreb hrvatska kreativan dom vjera tomas
Biljke

Zdrave biljke su potencijalni izvor aktivacije Chia u prostoru. Osim toga, pomažu u održavanju svježeg zraka. Biljke simboliziraju drvo, rast i razvoj. Treba ih održavati zdravim, a kad počnu venuti zamjenite ih novim. Preporučuju se biljke sa ovalnim listovima, dok one s oštrim listovima poput sablji i kaktuse treba izbjegavati. Bonsai se po feng shuiu nikako ne preporučuje jer je on protivan prirodi, a naročito je štetan u dječjoj sobi budući da može dovesti do sputanog razvoja.

Osim kao ukras i aktivator pozitivne energije, zdrava biljka se koristi i za uklanjanje negativnih utjecaja u prostoru. Tako će u dugačkom hodniku spriječiti prebrzo strujanje energije, dok će štetan utjecaj izbočenog zida odlično ublažiti visoka biljka postavljena ispred njega. U kutevima se često nakuplja ustajala energija, pa se stagnacija može odlično sprječiti grmolikom biljkom ili onom visokog rasta. Biljke se mogu držati u dnevnoj i radnoj sobi, blagovaonici, kuhinji, kupaonici i hodnicima.

Najpovoljnije biljke su: Spathiphyllum Wallisii, bambus, Crassula, Ficus benjamin, orhideja, božur, narcis i ljiljan. Osim njih, i svaka druga zdrava biljka s oblim lišćem može pojačati energiju vašeg doma. Nije dobro staviti biljku u spavaću sobu budući da je to prostor u kojem treba vladati što mirnija atmosfera (yin karakteristika), a biljka sa svojim rastom predstavlja aktivnu energiju (yang karakteristika).


Nepovoljne biljke su: sve one koje imaju trnje ili iglice (kaktusi), Agava, Yucca, Dracaena, palme s oštrim listovima, Diffenbachia te bonsai. Suho cvijeće nema života, ono predstavlja mrtvu energiju i smrt te ga nije dobro držati u prostoru. Umjetno cvijeće od svile treba redovno čistiti, te svakih 6 do 12 mjeseci zamijeniti novim.